Kerstboom


Even decoratief als onmisbaar, is de kerstboom een must voor de eindejaarsfeesten. Nordmann of Nobilis, in een kluitje gesneden, groot of klein? Bij Monsieur Fleur, is er voor elk wat wils.
Onze bloemisten bieden natuurlijke kerstbomen van hoge kwaliteit om uw kerstfeest onvergetelijk te maken. Monsieur Fleur biedt een gepersonaliseerde service en een team dat 7 dagen op 7 beschikbaar is in onze winkels in Elsene en Ukkel!

Wij bieden ook bloemdecoraties en vazen om uit te kiezen om uw kerstfeest te verfraaien.

 • De kerstboom is een emblematisch element van de eindejaarsfeesten en wordt nauw geassocieerd met kerstgeschenken en de kerststal van het kindje Jezus. De oorsprong van het kerstboom gebruik staat echter ver af van de religieuze symboliek die het tegenwoordig heeft.
  De kerstboom is in feite een traditie die teruggaat tot de Middeleeuwen, geïnspireerd op een oude rite die werd beoefend ten tijde van de winterzonnewende.

  Vervolgens ontstond in de 12e eeuw de traditie van de kerstboom in Europa en meer bepaald in de Elzas. In 1521 werd de term “kerstboom” voor het eerst gebruikt.
  Maar het was pas in 1560 dat de kerstboom traditie echt ingang vond in Europa, waarbij de protestantse gemeenschap hem gebruikte om zich te onderscheiden van de katholieken.
  Uiteindelijk werd het pas aan het begin van de 19e eeuw in de hele wereld op grote schaal gebruikt.

 • Hoewel uw leefruimte bepalend is voor het type kerstboom dat u kiest, zijn er ook andere criteria waarmee u rekening moet houden. Er zijn verschillende soorten kerstbomen en elke soort heeft zijn voordelen.

  U kunt kiezen uit twee opties

  • De boom in pot ook bekend als een kluitboom. Als de festiviteiten voorbij zijn, kan hij opnieuw worden geplant. Als u een tuin heeft, is dit het soort boom om te kiezen. Bomen in pot verliezen hun naalden niet, ongeacht de soort.
  • Gezaagde spar naargelang van de soort variëren kleur en geur sterk. Deze boomsoort heeft het voordeel dat hij minder duur is, maar sommige soorten verliezen snel hun naalden.

  Naast guirlandes en kransen kunt u uw kerstversiering ook versieren met kerstrozen, bekend als helleborus of amaryllis. Deze twee bloemsoorten brengen tijdens het winterseizoen een vleugje groen en warmte in uw huis.

 • Naast bomen in pot of gekapte bomen kunt u ook kiezen uit een grote verscheidenheid aan soorten.

  De drie populairste dennensoorten zijn

  • De Nordmannspar met zijn uitgesproken groene kleur is deze sparen soort niet erg geurig. Voor degenen die de voorkeur geven aan subtiele, onopvallende geuren, is dit de kerstboom voor u.
  • De Nobilis-spar heeft een zeer sterke geur die symbool staat voor het kerstseizoen. Als u een liefhebber bent van sterke geuren, dan is dit de boom die uw huis een vleugje betovering zal geven.
  • De Pungens boom Hij heeft een mooie blauwe kleur. Het heeft ook het voordeel van een subtiele en lichtjes gemarkeerde geur die iedereen zal beamen.

  Wilt u van uw kerstfeest een onvergetelijk moment maken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of om onze winkels in Elsene en Ukkel te bezoeken. Onze bloemisten geven u graag advies.

 • De verzorging van een kerstboom varieert naar gelang van de soort. Onze bloemisten geven u hun advies over hoe u uw boom zo lang mogelijk kunt houden

  • Zet uw boom niet in de buurt van een warmtebron, want dan kunnen de naalden verdorren en de kleur veranderen;
  • Plaats de stam van uw kerstboom in een emmer met zand (die van tijd tot tijd moet worden bewaterd);
  • Alle gekapte bomen hebben de neiging uit te drogen, dus als uw kerstboom geen elektrische versieringen heeft, kunt u hem nevelen.
 • Als u voor een boom in pot hebt gekozen, is het antwoord ja!

  Als de kerstviering voorbij is, kunt u uw kerstboom opnieuw planten in uw tuin (als u die hebt) of in een bos. Zo krijgt uw kerstboom een tweede leven en kunt u hem zelfs voor het volgende jaar gebruiken.
  Hoe doe je dat? Niets is eenvoudiger, verwijder gewoon uw boom met de kluit en plaats hem in uw woonkamer.

  Als u een omgezaagde boom hebt gekozen, moet u weten dat u hem een tweede leven kunt geven door er mulchafval van te maken. Raadpleeg hiervoor dit artikel van de stad Brussel, waarin wordt uitgelegd hoe u gekapte kerstbomen moet rooien.
  Het team van Monsieur Fleur heet u vanaf begin december welkom in de winkel om u zijn selectie kerstbomen aan te bieden. Onze bloemisten nemen de tijd om uw behoeften en wensen te begrijpen om u de ideale kerstboom aan te bieden.

 • De natuurlijke kerstboom heeft vele voordelen en is anders dan de kunstkerstboom. Vanwege zijn milieueffect is de kunstkerstboom een milieuonvriendelijk en niet-duurzaam alternatief. Kunstbomen hebben een aantal grote nadelen:

  • Zij zijn meestal gemaakt van plastic en bevatten dus petroleum resten;
  • In tegenstelling tot natuurlijke bomen, hebben kunstbomen geen geur;
  • Zij zijn niet biologisch afbreekbaar en kunnen schadelijke of chemische stoffen bevatten.

  Daarom biedt Monsieur Fleur alleen natuurlijke kerstbomen van hoge kwaliteit aan. Op die manier garanderen wij een uitzonderlijke kwaliteit en een minimale impact op het milieu.
  Omdat een eco-verantwoordelijke aanpak vooral een coherente globale service is: Monsieur Fleur gebruikt uitsluitend natuurlijk bindtouw en 100% gerecycleerde verpakkingen.

  Wilt u van uw kerstfeest een gedenkwaardig en warm moment maken? In onze winkels in Elsene en Ukkel zullen onze bloemisten u helpen en adviseren naargelang uw smaak en behoeften.

Privacyvoorkeuren

Wanneer u onze website bezoekt, is dit een goede plaats om naartoe te gaan. Hier kunt u uw Privacy-voorkeuren wijzigen. Het is vermeldenswaard dat we u de volgende services kunnen bieden.

Klik om het Google Anlaytics in of uit te schakelen.
Klik om het Google Fonts in of uit te schakelen.
Klik om Google Maps in / uit te schakelen.
Als u verder gaat op deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies en met ons vertrouwelijkheidscharter.