Groene planten, bloeiende planten en cactussen

Bent u op zoek naar elegante planten om uw huis te verfraaien? Ontdek onze prachtige selectie van groene planten, vetplanten, bloeiende planten en cactussen die een warme en levendige toets zullen geven aan uw huis of kantoor.

Monsieur Fleur staat tot uw beschikking om u te helpen uw geluk te vinden in onze selectie planten. Bent u op zoek naar een plant die gemakkelijk te onderhouden is? Heb je liever een plant die niet veel licht nodig heeft? Afhankelijk van uw smaak en de ruimte die u wilt verfraaien, zal het team van Monsieur Fleur u graag adviseren.

Het ideale zonlicht voor uw groene planten

Kamerplanten zijn ideaal om de lucht te zuiveren en elke kamer een gastvrij tintje te geven. Niet alle planten hebben echter evenveel onderhoud of licht nodig.

Zonnige, warme dagen zijn ideaal voor uw groene planten. Dit komt doordat uw groene planten in de zomer meer chlorofyl aanmaken en kunnen fotosynthetiseren.

Om ervoor te zorgen dat uw groene plant in de best mogelijke omstandigheden kan groeien, is het echter belangrijk dat hij goed licht krijgt. De beste tijd om je planten in de zon te zetten is :

  • of vroeg in de ochtend als de zon schijnt;
  • of in de late namiddag.

Op die manier krijgen uw planten alle voordelen van de zon zonder het risico te verwelken.

Hier is een lijst van kamerplanten die langer aan de zon moeten worden blootgesteld: calathea, caladium, zamioculcas, pothos, pilea cadierei, tradescantia of misery, aglaonema of sanseveria. dieffenbachia, yucca, azalea’s voor binnen, calathea, varen, henneppalm.

Hoe uw groene planten water geven?

Heeft mijn plant water nodig? Het antwoord is gemakkelijk te vinden: kijk maar eens naar de bladeren. Als hun kleur bruin wordt, beginnen ze te verkleuren, dus is het tijd om ze water te geven!

Er zijn twee manieren om je plant water te geven:

  1. Eerste techniek: giet het water rechtstreeks in de pot van de plant
  2. Tweede techniek: plaats de pot in een kom of gootsteen met voldoende water (ongeveer de helft van de pot).

Ook mag niet uit het oog worden verloren dat de behoefte aan water van soort tot soort verschilt. Sommige planten hebben meer water nodig dan andere en sommige kunnen zelfs gevoelig zijn voor overbewatering.

Om precies te weten hoeveel water en hoe vaak uw groene plant water moet krijgen, kunt u uw bloemist of kweker om advies vragen.

Bovendien varieert de waterbehoefte van uw planten naar gelang van het seizoen:

In de winter: planten hoeven niet vaak water te krijgen (hooguit één keer per week).

In de zomer: dagelijks water geven is aan te bevelen (bij een hittegolf kan het nodig zijn de planten twee keer per dag water te geven).

Optimale temperatuur voor uw groene plant

Een gezonde groene plant moet worden gehouden bij temperaturen tussen 16 en 19°C. Om een gezonde omgeving voor uw planten te behouden (maar dit geldt ook voor u), moet u ervoor zorgen dat u:

  • de temperatuur constant te houden,
  • zorg voor luchtcirculatie,
  • en vooral tocht vermijden.

Hoe maak je je groene plant goed schoon?

Planten trekken gemakkelijk stof aan. Dit is niet alleen lelijk, maar het heeft ook een negatieve invloed op de groei van kamerplanten. De stofdeeltjes kleven namelijk aan de bladeren en verminderen het fotosyntheseproces aanzienlijk.

Een eenvoudige en doeltreffende manier om uw plant van stof te ontdoen, is stofzuigen. Gewoon de bladeren van je groene plant stofzuigen en je bent klaar!

Hoe verpot je een groene kamerplant?

Het verpotten van planten is een noodzakelijke en eenvoudige handeling om ze goed te laten groeien. Waarom planten verpotten? Om twee goede redenen:

  • om de wortels de ruimte te geven die ze nodig hebben, en
  • om het organisch materiaal te vernieuwen waar uw plant zich mee voedt.

Vooral kamerplanten worden verpot, maar dit geldt ook voor alle potplanten, heesters en fruitbomen die in bakken worden gekweekt, moeten regelmatig worden verpot.

Zoals u begrepen zult hebben, ligt het onderhoud van groene planten binnen ieders bereik. Als u de adviezen van onze bloemisten opvolgt, zullen uw planten het uitstekend doen. Heb je echter geen groene vingers of heb je geen tijd, kies dan voor planten zoals bonsai of orchideeën. Gemakkelijk te verzorgen en weinig licht en water verbruikend, zijn ze de ideale oplossing om onaangename verrassingen te voorkomen. Ontdek onze Bonsai Ginseng die weinig water nodig heeft en onze orchidee met haar pot van gerecycled hout.

U hebt geen tijd om naar een van onze bloemenwinkels in Elsene en Ukkel te gaan?

Profiteer van gratis levering in alle Brusselse gemeenten voor alle bestellingen in onze e-shop. Wij leveren ook in heel België.

Privacyvoorkeuren

Wanneer u onze website bezoekt, is dit een goede plaats om naartoe te gaan. Hier kunt u uw Privacy-voorkeuren wijzigen. Het is vermeldenswaard dat we u de volgende services kunnen bieden.

Klik om het Google Anlaytics in of uit te schakelen.
Klik om het Google Fonts in of uit te schakelen.
Klik om Google Maps in / uit te schakelen.
Als u verder gaat op deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies en met ons vertrouwelijkheidscharter.